V Neapoli pečou pizzy na dřevě z rakví
Italský státní žalobce se nechal slyšet, že ví o několika pizzeriích v Neapoli, kde jako topivo do pecí na pizzu používají dřevo z rakví.
Vyšetřovatelé mají podezření na stovky malých pizza obchůdků, kde by chtěli na dřevu ušetřit právě tímto způsobem. Deník Il Giornale napsal: „Pizza, jeden ze samotných symbolů Neapole, který vytrvává, se stala terčem podezření, že by mohla být připravována na dřevu pocházejícím z použitých rakví. Podle tradice, by měla být pravá neapolská pizza pečena v kamenné peci, ve které se topí výhradně dubovým dřívím. Je zde reálný předpoklad, že kradením a následným prodejem dřeva se zabývá celý gang.“ První neapolská pizza byla upečena mezi roky 1715 až 1725 a jedna z nejslavnějších – Margherita byla poprvé upečena roku 1889. Pověst praví, že tento druh pizzy byl připraven pro královnu Margheritu Savojskou, které tak zachutnal, že jej poručila připravovat všem lidem.
Další články této kategorii:
Ze života