Za recept na přípravu kočky dostal padáka
Italský šéfkuchař Beppe Bigazzi rozlítil milovníky zvířat, když ve svém televizním pořadu přednesl recept na dušenou kočku.
Divákům v přímém přenosu sdělil, že kočka má velice jemné maso a že je to jedno z nejchutnějších zvířat, které kdy jedl. Pro ideální chuť také doporučil naložit kočičí maso na tři dny do pramenité vody. „Ujišťuji Vás, že je to delikatesa. Teď dostanu asi hodně dopisů!“ byla jedna z posledních vět šéfkuchaře v pořadu o vaření. A opravdu na recept ihned reagovali nejen diváci, ale i agentury na ochranu zvířat proti týrání. Po incidentu se to snažil kuchař trochu vylepšit vysvětlením, že recept myslel jako žert. Pravdou ale zůstává, že kočky jako menu byly populární ve třicátých a čtyřicátých letech.
Další články této kategorii:
Zvířata
, Ze života