Nová netučná čokoláda se hodí do diety
Potýkáte se s nadbytečnými kily, držíte neustále diety a odpíráte si čokoládu? Dobrá zpráva pro Vás, na trhu se objeví netučná čokoláda.
Její výrobci uvádějí, že má o 90% méně kalorií než běžná čokoláda a nerozpouští se tak rychle. Švýcarský výrobce Barry Callebaut ji pojmenovat Vulcano, protože dokáže udržet tvar do teploty až 55 °C. „Naši inženýři narazili na novou technologii v podstatě náhodou. Ale je to lahodná čokoláda se silným aroma. V puse se rozpouští, ale jen díky působení enzymů ve slinách,“ sdělil novinářům tiskový mluvčí čokoládoven. Vynálezci plánují svůj patent prodat firmám Nestlé a Cadbury's. Čokoláda Vulcano by se na trhu mělo objevit do dvou let.
Další články této kategorii:
Zdraví